Smart Grinder pentru grefe realizate din dentina extrasă chiar de la pacient

 • Info Utile   •   09 Septembrie, 2019

Soluția inovatoare Smart Grinder permite convertirea dinților extrași în grefă autogena de cea mai bună calitate si gata de utilizare în câteva minute. Dentina umană are aceleași proprietăți ca și osul, ceea ce o transformă în etalon pentru realizarea grefelor.

Ce este grefa dentară? 

Grefa de os este o procedură stomatologică ce se impune în cazul fixării implanturilor dentare la pacienții care suferă de pierdere osoasă. Fără o astfel de grefă, implantul dentar nu poate rezista în timp, deoarece țesutul osos este prea slăbit pentru a îl susține.

Aplicarea grefei de os se realizează printr-o intervenție chirurgicală la nivelul gingiei, ce se poate desfășura chiar simultan cu acțiunea de introducere a implantului dentar atunci când există suficient os natural rămas. În caz contrar, aplicarea grefei se constituie în acțiune chirurgicală ce precede acțiunea de introducere a implantului fiind secondată de perioada de osteointegrare.

Tipuri de grefe 

 • Autogrefe sau autogene sau grefe cu os autolog
  Se realizează din țesut osos recoltat de la pacienți și sunt considerate cele mai eficiente grefe.

 • Alogrefe
  Se realizează din țesut osos recoltat de la o altă persoană.

 • Xenogrefe
  Pentru realizare se folosesc țesuturi osoase de la animale.

 • Grefe aloplastice
  Se realizează din țesuturi osoase artificiale, respectiv materiale sintetice.

De ce autogrefă și de ce Smart Grinder? 

Grefele osoase prelevate de la același organism prezintă risc scăzut de respingere, integrare foarte bună și cel mai important, induc osteogeneza, acesta fiind procesul prin care oasele se formează pornind de la un model membranos sau cartilaginos până dobândesc în mod progresiv forma și dimensiunile ce le caracterizează.

Recoltarea clasică pentru grefe autologe presupune un timp operator mai lung fiind necesare 2 situsuri operatorii, unul de recoltare și unul de inserare a grefei ceea ce conduce și la un disconfort crescut post operator.

Dar, în cazul grefelor obținute din dentină cu ajutorul echipamentului Smart Grinder, sursa de prelucrare fiind reprezentată chiar de dinții extrași de la pacient, se elimină necesitatea unui situs chirurgical secundar, precum și pericolul efectelelor adverse ale bolilor cu transmitere. Grefele osoase din dentină conțin factori de creștere și celule stem, sunt mineralizate și osseoinductive ceea ce facilitează și urgentează regenerarea osoasă în 6 săptămâni vs 12 săptămâni și totodată conferă stabilitate mai bună a implantului.

Sistemul Smart Grinder se poate utiliza ca augmentare osoasă după orice tip de extracție, având rolul de a menține lățimea și calitatea osului pe termen cât mai lung și de a stopa absorbția osoasă. Cu ajutorul sistemului Smart Grinder dinții extrași se transformă în grefa autogenă de cea mai bună calitate și totodată eficientă din punct de vedere financiar. 

La Diana Smile primează confortul pacientului și eficiența oricărui tratament aplicat! Specialiștii noștri sunt orientați către tratamente și tehnologii inovative, către cum se poate ajunge la un rezultat mai repede, mai eficient și mai puțin invaziv.