Periaj Profesional pentru un zâmbet sănătos și frumos

  • Info Utile   •   20 August, 2019

Pentru a se asigura curățarea în profunzime a suprafețelor dentare precum și pentru corectarea discromiilor cauzate de tutun sau de consumul de-a lungul timpului a anumitor alimente precum cafea, ceai sau vin roșu, detartrajul trebuie urmat de periaj profesional.

În ce constă procedura de periaj profesional? 

Periajul profesional este un procedeu medical profilactic ce vine în completarea efectelor benefice ale detartrajului, oferindu-i pacientului rezultate calitative și de durată. Prin detartraj, cea mai mare cantitate de tartru este eliminată, însă doar detartrajul nu este suficient pentru curățarea în profunzime și mai ales pentru netezirea suprafețelor dentare. De aceea, se recomandă ca detartrajul să fie urmat de un periaj profesional prin intermediul căruia inclusiv petele datorate obiceiurilor alimentare sau fumatului sunt îndepărtate.

Periajul profesional se realizează cu ajutorul soluțiilor, gelurilor sau pastelor de dinți concentrate precum și cu instrumente specifice ce permit realizarea unui periaj circular, precis și intens, fără ca gingiile sau smalțul dentar să fie afectate. În funcție de gradul de pigmentare, medicul stomatolog poate alege o pastă profesională cu un anumit tip de granulații, astfel încât periajul să confere o igienizare cât mai profundă și adaptată nevoilor pacientului.

Procesul de igienizarea în întregime a cavității bucale se definitivează cu ajutorul Airflow-ului, ce datorită design-ului special conceput al instrumentului utilizat, permite accesul în cele mai dificile zone dentare și astfel eliminarea tuturor posibilelor resturi de placă bacteriană din spațiile interdentare. Totodată Airflow-ul, datorită jetului puternic mineralizat aplicat pe suprafața dentară reușește îndepărtarea tuturor petelor datorate obiceiurilor alimentare sau fumatului, dinții devenind ulterior mai albi și mai strălucitori. Tratamentul profilactic astfel efectuat oferă atât confort ca urmare a igienizării complete a cavității bucale cât și siguranță în ceea ce privește menținerea sănătății dinților și a  gingiilor.

De ce este important periajul profesional? 

Riscurile acumulării de placă bacteriană și de tartru sunt numeroase și vizează creșterea sensibilității dentare, apariția cariilor, dezvoltarea afecțiunilor gingivale și parodontale la care se pot adăuga probleme digestive, probleme cardio vasculare și disconfort emoțional.

În pofida unei bune igiene orale, placa bacteriană și tartrul nu pot fi îndepărtate în totalitate prin periaj dentar efectuat acasă, mai ales atunci când se acumulează subgingival. Tocmai de aceea, pe lângă periajul dentar realizat în mod corect de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și a apei de gură, se recomandă cel puțin două vizite pe an la cabinetul stomatologic pentru tratamente profilactice profesionale ce includ detartraj, periaj profesional și tratament Airflow.

Dacă în cadrul tratamentului profilactic, detartrajul este succedat de periaj profesional, beneficiile detartrajului se vor resimți pe o perioadă mai lungă de timp, tocmai datorită lustruirii suprafețelor dentare și îndepărtării cu precizie a depunerilor și petelor pigmentare.

Necesitatea ședințelor de periaj profesional se determină în raport cu obiceiurile alimentare practicate, cu predispoziția pacientului spre depunerile de tartru, prezența afecțiunilor gingivale sau parodontale, tendința de pigmentare a dinților, PH-ul salivei, carii dentare etc. Se recomandă cel puțin o ședință de periaj profesional la șase luni sau dacă situația o impune, procedura de periaj se poate repeta la fiecare două – trei luni.

La Diana Smile beneficiezi de o gamă completă de servicii profilactice. Optează pentru ele și bucură-te mereu de un zâmbet sănătos și relaxat!