fbpx
  40.720.718.228   40.268.420.957  
Loading...
Contact - Diana Smile Clinică Stomatologică
Contact

Solicită Programare

Vino la cabinet și împreună rezolvăm orice problemă!

  Date Contact

  O consultație stomatologică la cabinetul nostru nu te costă nimic. În urma acesteia, primești un diagnostic și stabilim împreună un plan de tratament, dacă este cazul. Îți întocmim o fișă individuală cu informațiile medicale personale și confidențiale, precum evoluția stării de sănătate a danturii și istoricul tratamentelor.

  • Completează formularul și hai să stabilim data și ora programării!


  Întrebări Frecvente

  Aici găsești răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind procedurile pe care le realizăm.

  Apartul dentar este eficient la adulți?

  Tratamentul cu aparat dentar se adresează tuturor categoriilor de vărstă, diferența constând în durata necesară aplicării lui. Tratamentul cu aparat dentar poate fi recomandat inclusiv adulților deoarece dinții înregistrează o ușoară mișcare în alveolele gingivale de-a lungul întregii vieți, deci se pot aplica oricând corecții.

  Află mai multe detalii despre ce presupune tratamentul cu aparat dentar.

  Cât durează tratamentul cu aparat dentar?

  În funcție de complexitatea problemelor depistate de către medicul stomatolog, tratamentul cu aparat dentar poate dura de la câteva luni și până la 4 ani, media fiind de 1.5 ani, timp în care sunt necesare vizitele lunare la medicul dentist.

  Află mai multe detalii despre ce presupune tratamentul cu aparat dentar.

  Măselele de minte trebuie extrase neapărat?

  Atât timp cât măselele au erupt și s-au dezvoltat în mod corect, ele nu trebuie eliminate. Extracția se impune doar dacă ele devin problematice, prezentă risc crescut de infecții repetate, retenţie crescută a plăcii dentare și carii greu de tratat.

  Află mai multe despre complicațiile și tratamentul măselelor de minte.

  Cum îmi pot îngriji dinții între consultații?

  Câteva recomandări generale:

  • Spală-te pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi. Periajul ar trebui să dureze cel puțin 2 – 3 minute.
  • Folosește o pastă de dinți ce conține fluor. Fluorul ajută la întărirea smalțului dinților și reduce riscul de deteriorare.
  • Utilizează ața dentară după fiecare masă.
  • Utilizează apă de gură după fiecare periaj dentar.
  • Evită alimentele ce conțin cantități mari de zahăr, precum și băuturile acidulate.
  • Evită să fumezi.
  • Evită să îți folosești dinții pentru ruperea ambalajelor, sau eliminarea dopurilor. Astfel de acțiuni pot conduce la afectarea și chiar ruperea dinților.
  • Programează-te la medicul dentist pentru controlul de rutină o dată la 6 luni!

  O bună igienă orală și vizitele regulate la medicul dentist te vor ajuta să îți menții dinții și gingiile sănătoase.

  Cât durează prima consultație?

  Durata variază, dar te rugăm să iei in calcul aproximativ o oră pentru prima consultație.

  Trebuie să ajung mai devreme pentru prima consultație?

  Da pentru prima consultație te rugăm să ajungi cu 10-15 minute mai devreme pentru a completa formularele necesare.

  Ce este tartrul dentar?

  Tartrul se formează pe toate suprafețele dure din cavitatea orală, pe dinți, plombe și aparate dentare. În prima fază, tartrul este de culoare alb-gălbui și se poate îndepărta ușor având o consistență moale. Pe măsură ce sedimentele minerale se depun, acestea se calcifică și se pigmentează, căpătând culoare brun-maronie.

  Tartrul favorizează apariția bolii parodontale, tocmai de aceea se recomandă îndepărtarea acestuia o dată la 6 luni, iar la pacienţii cu implanturi dentare o dată la 4 luni.

  Află mai multe detalii despre cauzele și acțiunile de prevenție ale bolii parodontale. 

  Ce factori conduc la inflamarea sau sângerarea gingiilor?
  • Igiena orală necorespunzatoare ce permite formarea plăcii bacteriene sau a tartrului.
  • Posibile modificări hormonale specifice sarcinii sau generate de anumite medicamente cu efecte hormonale precum anticoncepționalele.
  • Posibile reacții ca urmare a aplicării unui tratament medicamentos de lungă durată.
  • Posibile reacții alergice la unele componente din pasta de dinți, guma de mestecat sau chiar la aliajul metalic al unor lucrări dentare.
  • Anumite afecțiuni precum diabetul, deficitul sever de vitamina C sau bolile hematologice.
  • Fumatul

  Cea mai bună metodă de prevenire a inflamării sau sângerării gingiilor constă în practicarea unui program strict de igienă dentara încă de la vârstă fragedă și ulterior constant pe parcursul vietii.

  Vizitele regulate la medicul dentist joacă de asemenea rol de prevenție pentru că prin intermediul lor se asigură curățarea profesională a danturii și evaluarea lucrărilor dentare vechi de asemenea cu potențial în favorizarea sângerărilor gingivale.

  În lipsa unui tratament corespunzător, gingiile se pot retrage ceea ce înseamnă formarea plăcii bacteriene foarte aproape de rădăcina dintelui și implicit creșterea riscului pierderii premature a dinților.

  Află mai multe despre afecțiunile gingivale și parodontoză.

  Ce alimente trebuie să evit pentru a îmi menține dinții albi?

  Evită pe cât posibil consumul produselor ce pot avea efect de colorare a dinților, în special cafeaua, ceaiul negru și vinul roșu. Aceste alimente conțin cromogeni, pigmenți închiși la culoare ce se atașează de smalț și conduc în timp la un efect de colorare/ pătare a dinților. De asemenea, consumă cât mai multă apă. Apa ajută la eliminarea bacteriilor și la reglarea ph-ului din gură.

  Cum îmi pot determina copiii să se spele pe dinți?

  Mulți părinți își adresează întrebarea “Cum îmi pot determina copiii să se spele pe dinți?” În general copiii vor să facă ceea ce văd că fac și părinții lor. Dacă văd entuziasm în ceea ce privește perierea dinților, copiii vor fi de asemenea entuziaști. În plus activitatea de spălare a dinților trebuie să fie cât mai amuzantă pentru ei! De asemenea ei trebuie familiarizați cu cabinetul stomatologic și cu medicul dentist de la vârste fragede. Toți copiii trebuie văzuți de un medic dentist pâna la împlinirea unui an sau cel târziu la 6 luni dupa apariția primului dinte.

  De ce trebuie să folosesc și ață dentară?

  Folosirea aței dentare reduce numărul de bacterii din gură. Periajul dinților elimină unele bacterii din gură, însă doar folosind ață dentară pot fi eliminate și acele bacterii la care periuța nu ajunge. Acestea sunt bacteriile ce se ascund în spațiile mici dintre dinți și neeliminate se întăresc în tartru.

  De ce să merg la medicul dentist în mod regulat?

  Din păcate multe persoane ajung la medicul dentist doar când au o problemă. Acest lucru este cunoscut sub numele de “tratament de criză”. Acest lucru se datorează faptului că multe probleme dentare nu prezintă simptome până când afecțiunea nu ajunge într-un stadiu avansat. Un exemplu este degradarea dinților. Este tipic să auzi: “Daca nu mă doare nimic … nu am probleme”.

  Degradarea dinților de multe ori nu generează dureri până când nu ajunge aproape de nervul dintelui. Nu este neobișnuit să vezi un pacient cu o carie uriașă dar care nu a avut dureri niciodată. Medicul dentist poate detecta de obicei o carie cu 3-4 ani înainte de manifestarea oricăror simptome. Această detectare precoce poate ajuta la prevenirea tratamentelor avansate.

  Dacă ai întrebări pentru noi, nu ezita să ni le adresezi, fie prin formularul de contact, fie prin email, la adresa contact@dianasmile.ro.