Airflow pentru curățare completă și îndepărtarea petelor

 • Info Utile   •   28 August, 2019

Tratamentele Airflow se realizează cu ajutorul unui instrument cu un design special conceput să curețe în profunzime locurile cele mai greu accesibile din cavitatea bucală și astfel să elimine toate resturile de placă bacteriană din spațiile interdentare, fără să cauzeze durere sau sângerarea gingiilor.

Ce presupune tratamentul Airflow? 

Tehnologia Airflow presupune aplicarea pe suprafața dentară a unui jet controlat de aer în amestec cu apă demineralizată și particule de bicarbonat, scopul procedurii fiind acela de a îndepărta orice urmă de placă bacteriană, de a elimina petele datorate obiceiurilor alimentare sau fumatului și de a lustrui și proteja smalțul dentar.

Procedura este foarte eficientă în eliminarea tartrului depozitat chiar si in spatiile mai greu accesibile. Pacienții nu resimt niciun disconfort, gingiile nu sunt afectate, iar smalțul dentar, deși curățat în profunzime, nu se deteriorează.

Airflow-ul este recomandat persoanelor purtătoare de aparate dentare, persoanelor cu implanturi sau lucrări protetice, consumatorilor de cafea sau de anumite alimente ce pot produce modificari coloristice ale smalțului, inclusiv fumatorilor, precum și persoanelor care își doresc îmbunătățirea aspectului estetic.

Avantajele tratamentului Airflow 

 • Curățarea suprafeței dentare fără afectarea gingiilor sau a smalțului dentar

 • Eliminarea plăcii dentare, a reziduurilor alimentare și a depozitelor de tartru în profunzime, inclusiv din spațiile interdentare

 • Înlăturarea petelor pigmentare inestetice datorate fumatului sau consumului anumitor alimente
 • Reducerea sensibilității dentare

 • Netezirea suprafețelor dentare înainte de realizarea unor lucrări protetice

 • Reducerea riscului de apariție a neregularităților sau fisurilor pe suprafața smalțului

 • Asigurarea rezistenței implanturilor dentare și a altor lucrări protetice

 • Influențarea pozitivă a remineralizării dentare

 • Prevenirea depunerilor de placă bacteriană
 • Prevenirea afecțiunilor gingivale și parodontale

Când se recomandă tratamentul Airflow 

Tratamentele Airflow sunt foarte eficiente și foarte bine tolerate de către pacienți, inclusiv de către cei ce suferă de anxietate. Tocmai de aceea, ele se utilizează complementar în mai multe tipuri de tratamente: în procedura de sigilare a zonelor ocluzale, anterior etapei de dezinfectare, în tratamente de estetică dentară ce vizează eliminarea anumitor pete determinate în special de obiceiurile alimentare,  în implantologie și ortodonție în fazele premergătoare montării componentelor dispozitivelor dentare, precum și în restaurările dentare, cu scopul curățării și dezinfectării structurilor dentare.

De asemenea, Airflow-ul reprezintă o soluție modernă de igienizare, asociată terapiilor de profilaxie dentară. Igienizarea profilactică indicată a se realiza în cadrul cabinetului stomatologic cel puțin o dată la șase luni  se definitivează cu ajutorul Airflow-ului, tratamentul  Airflow asigurând curățarea în profunzime a locurilor din cavitatea bucală unde se pot acumula resturi ce nu pot fi îndepărtate doar prin periajul realizat acasă.

Tratamentul Airflow completează în mod eficient procesul de curățare în profunzime, eliminand și ultimele resturi de tartru ce nu au putut fi îndepărtate în etapele de detartraj și periaj profesional și conferă atât confort ca urmare a igienizării complete a cavității bucale cât și siguranță în ceea ce privește menținerea sănătății dinților și gingiilor.

În profilaxia dentară necesitatea tratamentelor Airflow se determină în raport cu obiceiurile alimentare practicate, cu predispoziția pacientului spre depunerile de placă și tartru, prezența afecțiunilor gingivale sau parodontale, tendința de pigmentare a dinților, PH-ul salivei, carii dentare etc. Se recomandă cel puțin o ședință Airflow la șase luni sau dacă situația o impune, tratamentul se poate repeta la fiecare două – trei luni.

La Diana Smile beneficiezi de o gamă completă de servicii profilactice. Optează pentru ele și bucură-te mereu de un zâmbet sănătos și relaxat!